NOMOS Glashütte

ASEMAN KELLO JA NOMOS GLASHÜTTE

Kummankin taustalla huokuu yksilöllisyys ja oman tien uurtaminen – molemmat ovat aina kulkeneet omaa tietään kelloalalla ja tämä ajatus yhdistää meitä molempia. Yhteistyömme alkoi vuonna 2015 suhteemme on vain vahvistunut. Aseman Kello haluaa tarjota parasta mahdollista ja seisomme ylpeänä NOMOS Glashütten takana heidän ainoana kumppaninaan Suomessa.

Tangente ref 101 / Image (C) NOMOS Glashütte

Vuonna 1990 Roland Schwertnerin perustama NOMOS Glashütte on tänäpäivänä Saksan suurin mekaanisten kellojen valmistaja.

Bahnhof, Glashütte, Mai 2016 / Image (C) NOMOS Glashütte

Vanha juna-asema, laakson rinteen kronometriö, tarkkuustyöstökonepaja sekä tuotantohalli Glashütten Schlottwitz ja suunnittelutoimisto Berlinerblau – Berliiinissä. Näissä paikoissa, joista ensimmäiset 4/5 sijaitsevat Glashüttessa – valmistuu NOMOS Glashütten kellot 260 tekijän voimin (mukaanlukien myynti-, markkinointi- ja hallintotiimit on NOMOS Glashütten vahvuus yli 300).

Nykypäivän kellomaailmassa kellomerkki, joka ei osta koneistojaan muilta valmistajilta vaan sen sijaan suunnittelee ja tuottaa omat koneistonsa ruohonjuuritasolta on vähintäänkin harvinaista. NOMOS Glashütte kehittää ja valmistaa kaikki kellonsa itse, omissa tuotantolaitoksissaan, Glashüttessä.

”NOMOS Glashütte kehittää ja valmistaa kaikki kellonsa itse omissa tuotantolaitoksissaan, Glashüttessä.

Image (C) NOMOS Glashütte

DUW 3001 / Image (C) NOMOS Glashütte

 

 

 

 

 

 

 

Lähes kaikki tehdään käsintyönä ja, kun on tarve tarkemmalle lopputulokselle (millimetrien tuhannesosa tarkkuudet) kuin mitä käsityöllä on mahdollista, NOMOS Glashuttella turvaudutaan koneisiin. Suuret jyrsimet ja sorvit tuottavat ihmisohjauksen tuloksena ’raakaosia’, jotka viimeistellään kaikki käsin, ennen kuin ne päätyvät kellosepän pöydälle, jossa kokoonpanon tekevä seppä viimeistelee osat ja kokoaa koneiston – tämä tekee kellon jokaisesta osasta ja koneistosta yksilöllisen käsityön taidonnäytteen. Koneiston pohjien, siltojen, hammasrattaiden jyrsintä, akselien sorvaus, ruuvien sinistys, viistetyöt, koneistojen käyntien hienosäädöt – parhaiden kellojen tuottaminen vaatii ääretöntä kärsivällisyyttä ja vakaata taitoa. Uuden kellon päätyminen kelloliikkeeseen myyntiin ja maailmalle viekin usein vuosia ensimmäisistä piirroksista valmiiseen tuotteeseen.

 

Vieraile nomos-glashuette.com

 

Metro Date Power Reserve / Image (C) NOMOS Glashütte

Tangente 33 & Orion 33 / Image (C) NOMOS Glashütte